Nyheter 

21-12-21 Nu är det dags för uppdatering igen! Det har hänt lite saker sedan sist! 
11/12 och 12/12 Var det hundutställning i Upplands Väsby. Med oss hade vi Icona, Twist, Toke och Diesel 

Diesel vann juniorklassen och vart BIM Junior första dagen. Dag nummer 2 vann Diesel Juniorklassen, vart BIR junior och till sist vart Diesel BIG 2 Junior! 
Toke gjorde på lördagen sin debut i utställningsringen Han vart 2:a i klassen endast slagen av sin brorsa  Diesel. En lyckad debut tycker jag! Nog ser han lite mallig ut med sina fina rosetter! 
Twist vann juniorklassen både Lördag och Söndag. På lördagen vart hon även BIR junior, BIG 1 junior och BIS 3 junior! På söndagen vart hon BIM junior! 
Mamma Icona vart BIR båda dagarna och på lördagen vart hon även BIG 3! 

Stort tack till Diesel och Tokes ägare för att ni valde att ställa ut era fina killar! 
Tack även till Mariann för handräckning utanför ringen och hjälp att ställa Twist i BIR/BIM juniorfinalen på söndagen! 

14/12 var det dags för röntgen av Diesel, Twist, Simba och Gibson. Stort tack till mina fina valpköpare för att ni ställer upp och hjälper mig att utvärdera mina fina pojkar!

Resultaten kom några dagar senare. Till min glädje var Twist fri på både höfter och armbågar. Vilket betyder att vi kan fortsätta planera för Twist inför kommande tävlingar och valpkullar! 
21-11-22 Mycket har hänt sedan senaste uppdateringen. Bland annat har Toke, Wille och Fenderhunnit röntgas på både höfter och armbågar. Ett stort tack till deras ägare för att ni ställer upp och hjälper mig utvärdera mina pojkar. 


Vi har även tränat viltspår som syskonträff 2 gånger. Första gången deltog Ymer, Diesel, Toke och Twist. Andra gången var även Gibson med. Viltspår är verkligen något som våra hundar gillar. Planen är att vi ska träffas för fler spårträffar. 
För mig är syskonträffarna otroligt viktigt. Dels att få tid att träffa er valpköpare och även få utvärdera syskonen. Det är så roligt att se hur glada hundarna blir att träffa mig och mina föräldrar! 

Tack till alla mina fina valpköpare för erat engagemang och för att ni sköter "mina" prinsar på bästa sätt. 

Från vänster Toke, Twist, Diesel, Gibson och Ymer med ägare.


  21-09-18 En ny uppdatering! Det har hänt så mycket här sedan sist! 

9/9 Lämnade Taylor blod för sista gången på Ultuna djursjukhus och vart ordentligt avtackad av djursjukhuset med både ben, godis och massor med beröm! Taylor har varit blodgivare i flera år och har lämnat totalt 6 liter blod! Hon kanske inte vart avelstik eller tävlingshund i den utsträckningen vi trodde men hennes insats för att hjälpa sjuka hundar är fantastisk! 

10/9 Fick jag nya bilder från Simbas underbara familj i Stockholm! Tack för att ni sköter honom på bästa sätt! 


11/9 Var vi på Labradorklubbens Clubshow i Skokloster. Det var 165 labradorer anmälda. 

Twist blev placerad på en 3:dje plats i en STOR juniorklass! Jag är otroligt stolt över hennes resultat i och med att klassen var så stor. Domare var Dan Ericsson, kennel Raglan 

Jag fick även möjlighet att ställa underbara Diesel på hans första utställning någonsin. Diesel blev placerad på en 2:a plats i sin klass och skötte sig på bästa sätt. Jag är så stolt över hans fina resultat på hans första utställning och jag hoppas att han kan få följa med på fler utställningar framöver. 

Tack Anna för att jag fick möjligheten att få ställa finaste Diesel. 


Mamma Icona ställdes också ut i en fin championklass. Icona fick endast Excellent denna dag. 


Vi vart även ivrigt påhejade denna dag utav mina fina valpköpare som var på plats. 
Från vänster Fender, Twist, Diesel, Simba och Toke. 

Tack till mina fantastiska valpköpare som tog sig tid att komma och vara med på denna dag. Nu hoppas jag att ni alla vill vara med och prova på nya roliga aktiviteter i framtiden. 
21-09-02 Nu har det hänt mycket för oss! 


21/8-21 var Twist och jag på en inofficiell utställning i Gubbängen för att träna. Domare var Elisabeth Spillman. Twist tog storslam på denna utställning. Hon vart BIR (Bäst i Rasen) och BIG 1 (Bäst i Gruppen). 
Jättefin hund sa domaren om Twist. 


28/8-21 Ställdes Twist och Icona på den Nationella utställningen i Visby. Domare var Petra Junehall. 
Icona vart 3:a i championklassen denna dag. 


Twist däremot slog till med att vinna juniorklassen med CK, 2:a bästa tik med CERT! 


29/8-21 Var det en Nordisk Utställning i Visby. Domare var Gunnar Norlin. 


Icona vann championklassen med CK, Vinna bästa Tik med ett Nordiskt Cert och vart sedan BIM (Bäst i Motsatt kön). 

Twist ville inte vara sämre och vann juniorklassen med CK och vart 2:a bästa tik med sitt andra CERT och fick ett Nordiskt Reserv cert! 

VILKEN STORSLAM! Twist har vunnit 2 st CERT som junior och nu saknar hon 1 CERT efter 2 år för att bli Svensk Utställningschampion! 2021-08-11 I helgen var det utställningsdebut för Twist, hon uppförde sig som hon inte gjort något annat tidigare. 


Det var en liten inofficiell utställning endast 5 minuter hemifrån helt perfekt start.


Twist vann juniorklassen med HP och vart BIR-junior för domaren Aleksandra Palumbo. I en stor BIS-junior final vart hon utplockad för en sista gallring, men där vart vi avtackade. Jag är så nöjd med Twists resultat idag och framför allt hur fint hon uppförde sig. 


Nu ser vi fram emot fler utställningar och fina resultat! 
21-07-29 Jag fick en jättefin bild på finaste Gibson som promenerat med sin familj på hammarbyhöjden i Stockholm. 

21-07-20 I söndags fyllde Godis valparna 1år! Tänk hur fort tiden går. Jag tror alla valpar firades ordentligt i sina familjer. Men hos Ymer och Fenders familjer ställde dom till med riktigt kalas för sina vänner och familjer. 


Grattis älskade valpar på eran första födelsedag! 


Hos Ymer fick man både tårta och labradorkakor.

Fender med sina fina presenter. Han ser så nöjd ut! 
21-07-14 I Helgen var vi hem till kullens minsting Fender med familj och hälsade på. Ni kan tro att Fender vart lycklig att träffa oss och få leka med mamma Icona och syrran Twist. 

Fender har verkligen vuxit och blivit en fin kille. Fortfarande är han minst bland killarna men han ser jättefin ut. 


Tack Fenders familj för att ni tar så väl hand om honom! 21-07-10 Under några dagar nu har jag fått äran att vara hundvakt åt underbara Diesel i våran första kull. För mig är detta ett bra sätt att utvärdera hundarna jag fött upp, dvs lite egentid med varje individ. 

Twist och Diesel hade jätteroligt tillsammans meddans mamma Icona bara njöt av att få vara ifred när Twist hellre lekte med Diesel.


Vi passade även på att ta lite bilder tillsammans med både Twist och Diesel och man kan verkligen se att dom är syskon. 2021-07-03 I förrgår var vi in till Norrtälje och miljötränade lite. Twist och Icona fick följa med in på espressohouse och vi tog oss en fika där. Båda tjejerna uppförde sig exemplariskt, även om Twist är lite busig imellanåt som en unghund ska vara. 


Kan varmt rekomendera esperessohouse till er som vill miljöträna era hundar och ni som vill hälsa på hundar som är med ute, glöm inte bort att fråga innan ni hälsar på andras hundar. Ta det inte för givet att bara för att hunden vill hälsa är det kanske inte alltid den som håller i kopplet som vill att hunden ska hälsa. 


2021-06-20 Twist och Icona fick följa med mina vänner på egna äventyr idag meddans jag och Taylor jobbade, som ni kan se på bilden är Twist både smutsig och nöjd efter lek med kompisen Mikkey-Dee.